Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ
ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

Η AENÁLIA είναι το πρώτο ελληνικό brand που στοχεύει στη σύγχρονη αναβίωση του νεοελληνικού κοσμήματος. Ιδρύθηκε το 2019 στην Αθήνα από την ιστορικό τέχνης Κατερίνα Κρητικού, της οποίας η μακρόχρονη αγάπη για τη νεοελληνική παράδοση την οδήγησε στον επαναπροσδιορισμό του νεοελληνικού κοσμήματος ως μέρους της σύγχρονης κομψότητας.

H AENÁLIA θα σας μεταφέρει νοερά στους τόπους από τους οποίους προέρχονται οι συλλογές της. Μια διαφορετική περιήγηση στην Ελλάδα ξεκινά, που σαν σκοπό έχει να δώσει νέα πνοή σε μια λιγότερο γνωστή πλευρά της ιστορίας του ελληνικού κοσμήματος και να την απελευθερώσει από τα δεσμά του φολκλόρ.

Τα νεοελληνικά κοσμήματα αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι των ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών από τον 17ο έως τα τέλη του 19ου αιώνα στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Συνδυάζοντας στοιχεία από την ευρωπαϊκή Δύση και τη μουσουλμανική Ανατολή, μοιάζουν να μην έχουν πατρίδα, ενώ συγχρόνως διατηρούν στο ακέραιο τη συνέχεια της ελληνικής παράδοσης.

H ιστορική μελέτη είναι εξαιρετικής σημασίας για τη δημιουργία των συλλογών της AENÁLIA. Κάθε κόσμημα είναι εμπνευσμένο από την πλούσια αργυροχοΐκή παράδοση της μεταβυζαντινής περιόδου και την αξιοσημείωτη ποικιλία των δημιουργιών της, ενώ παραμένει συνδεδεμένο με το πολιτισμικό του πλαίσιο, σχεδιασμένο με κάθε λεπτομέρεια και φτιαγμένο στο χέρι με σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές.

Η AENÁLIA είναι συνυφασμένη με τη μοναδικότητα και τη διαχρονικότητα των κοσμημάτων της, θεωρώντας όποιον τα επιλέγει αγγελιοφόρο της ιστορίας τους.

Κάθε δημιουργία της AENÁLIA κρατά ένα κομμάτι της ελληνικής αισθητικής ζωντανό.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ aenalia.gr

Log in

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε αυτόν τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στον λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στην πολιτική απορρήτου μας.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

SHOPPING BAG (0)